شیر برقی پنوماتیک؛ تجهیزی برای کنترل جریان سیال،شیر برقی که با نام سلونوئید ولو نیز شناخته میشود، وسیلهای است که جریان مایعات و گازها را در مدار پنوماتیک کنترل میکند. بدین ترتیب سیالی که قرار است در سیستم به چرخش در بیاید، به شیر میرسد. سپس شیر برقی پنوماتیک مسیر عبور آن را قطع و وصل میکند. شیرهای برقی پنوماتیک با داشتن مزایای فراوان، در انواع صنایع کاربرد دارند. در این مطلب قصد داریم به معرفی شیر برقی پنوماتیک بپردازیم.
شیر برقی پنوماتیک چیست؟
شیر پنوماتیک شیری است که میتواند با اعمال نیرو بر روی مسیر هوا، آن را تغییر دهد. گاهی اوقات نیرو به صورت دستی به شیر پنوماتیک وارد میشود. اما در نمونههای الکتریکی، با اعمال جریان الکتریکی، شیر کنترل و تحریک میگردد که در این حالت به آن شیر برقی پنوماتیک گفته میشود. با استفاده از جریان الکتریکی در این شیر برقی، سیمپیچ آن خاصیت آهنربایی پیدا کرده و نیروی لازم برای تغییر مجدد وضعیت شیر برقی را ایجاد میکند.
این شیر دارای یک بوبین یا سیمپیچ است که دارای خاصیت مغناطیسی بسیار بالایی میباشد. زمانی که به بوبین ولتاژ وارد میشود، یک میدان مغناطیسی بزرگ به وجود میآید. شیر برقی میتواند دو پورت و یا سه پورت ورودی و خروجی داشته باشد. وجود تنها دو پورت ورودی و خروجی، نشاندهنده تکحالته بودن شیر است و اینکه به صورت قطع و وصل عمل میکند. این نوع شیر در مقابل شیرهای دستی و مکانیکی توان محدودی در عملکرد دارد. به همین خاطر لازم است که این توان محدود به بهترین و بیشترین بازده ممکن مورد استفاده قرار بگیرد.
اما در حالت سه پورت ورودی و خروجی، شیر برقی پنوماتیک در سهراهه است. به عبارت دیگر، این شیر برقی پنوماتیک دوحالته است؛ به این صورت که میتواند سیال را در دو مسیر مختلف هدایت کند. گفتنی است در شیرهای دوحالته، از دو بوبین استفاده میشود.
کاربردها و مزایای شیر برقی پنوماتیکی
طیف گستردهای از صنایع از انواع شیرهای برقی پنوماتیک استفاده میکنند. برای مثال، میتوان به خطوط اتوماسیون، تعمیرگاههای خودرو، خطوط تولید صنایع مختلف، تولید تایر، سیستمهای تهویه مطبوع، صنایع اتوماتیک، صنایع شیمیایی، صنعت بستهبندی، صنایع غذایی، صنایع داروسازی، صنایع نفت و گاز و غیره اشاره کرد.
به طور کلی شیرهای برقی پنوماتیک برای کنترل و جهتدهی به هوای فشرده و در نهایت هدایت جریان سیال و نیرو به یک عملگر پنوماتیکی مورد استفاده قرار میگیرند. زمانی که لازم است در وقتهای مشخصی جریان هوای فشرده قطع شود تا تولید محصولات به خوبی انجام گیرد، کارایی شیر برقی پنوماتیکی به بهترین شکل ممکن خود را نشان میدهد. با توجه به اینکه شیرهای برقی پنوماتیک با کمک نیروی برق کار میکنند، میتوانند میزان جریان هوا را در سیستم قطع، وصل و یا تنظیم نمایند. از جمله مزایای شیر برقی پنوماتیک میتوان موارد زیر را نام برد:
- سرعت پاسخگویی بالا
- تعمیر آسان
- مصرف پایین برق
- سادگی ساختار
انواع شیر برقی پنوماتیک
در بیشتر صنایع برای کنترل جریان ورودی و خروجی از شیرهای پنوماتیک استفاده میشود. انواع شیرهای برقی پنوماتیک که در صنعت کاربرد دارند عبارتاند از: شیرهای 2/2، 3/2، 5/2 و 5/3. پرمصرفترین شیر برقی پنوماتیک، شیر 5/2 تکبوبین است. دلیل پرکاربرد بودن این شیر برقی پنوماتیک این است که میتوان به کمک آن، جریان هوا به سمت سیلندر را قطع و وصل کرد. همچنین میتواند عمل جک پنوماتیک را انجام داد. علاوه بر دستهبندی انواع شیرهای پنوماتیک به صورت بالا، یک دستهبندی دیگر نیز برای شیرهای پنوماتیک برقی وجود دارد. بر اساس این دستهبندی، شیرهای برقی پنوماتیک بر حسب تعداد دریچهای که دارند تقسیمبندی میشوند که عبارتند از:
- شیر با عملکرد مستقیم
- شیر هدایتکننده
- شیر دوطرفه
عملکرد شیر برقی پنوماتیک چگونه است؟
همزمان با مکانیزه شدن بسیاری از مشاغل، استفاده از نیروی انسانی و کنترل دستی کاهش یافته است. بدین ترتیب، شیر برقی در سیستم پنوماتیک نیاز به کنترل دستی یا پنوماتیکی را از بین میبرد. این نوع شیر عملکرد خود تنها به ورودی الکتریکی و فشار هوا احتیاج دارد. این ویژگیها کاربرد و استفاده از شیر برقی پنوماتیک را در موقعیتهای مختلف ممکن میسازد و کاربران میتوانند به آسانی از این وسیله استفاده کنند.
شیر برقی پنوماتیک بر خلاف شیر دستی با به کارگیری نیروی برق و مغناطیس عمل میکند. این شیرها در هر جایی که نیاز به کنترل خودکار جریان سیال باشد، مورد استفاده قرار میگیرند. شیر برقی پنوماتیک در تجهیزات بسیاری کاربرد دارد. از طرفی تنوع طرح ها باعث شده است تا مشتریان بتوانند شیر برقی متناسب با نیاز خود را به راحتی انتخاب کنند.
نکات خرید شیر برقی پنوماتیک
پیش از خرید شیر برقی پنوماتیکی لازم است در رابطه با این شیر از اطلاعات کافی برخوردار باشید و پارامترهایی را در نظر بگیرید. کارکرد شیر برقی را نوع مدار آن تعیین میکند. بنابراین یکی از نکات خرید شیر برقی، جهت توجه به نوع مدار آن است. سایر نکات مهم در هنگام خرید شیر برقی عبارتند از:
- درجه حفاظت بوبین که امکان نصب شیر برقی را در محیطهای مختلف مشخص میکند
- تعداد وضعیت شیر برقی
- مدت زمانی که پس از فعال شدن شیر برای تغییر وضعیت لازم است
- ابعاد فیزیکی تعیینکننده اندازه پورت
- فشار کاری. عدم توجه به این پارامتر منجر به آسیب دیدن شیر برقی خواهد شد
- حداکثر ولتاژی که سیمپیچ توان آن را دارد
- نوع مادهای که شیر قادر به کنترل آن است
- تعداد چرخه
- ضریب جریان
- گارانتی و خدمات پس از فروش
- سازگار بودن متریال بدنه با دمای محیطی که شیر قرار است در آن استفاده شود
- میزان خروجی
خرید بهترین شیر برقی پنوماتیکی از سپهر صنعت
شیر برقی پنوماتیک یک واحد کنترلی است که وقتی انرژی الکتریکی کم یا قطع میشود، جریان سیال را قطع، وصل یا تنظیم میکند. شیر برقی پنوماتیکی به یک مکانیزم بوبین برقی متصل است که قطع و وصل جریان هوا و کنترل آن را بر عهده دارد. مجموعه فنی سپهر صنعت عرضهکننده انواع تجهیزات پنوماتیک و هیدرولیک در ایران است. ما در سپهر صنعت به شما کمک میکنیم تا متناسب با کاربردی که مد نظر دارید، بهترین شیر برقی پنوماتیک را با بهترین کیفیت و قیمت رقابتی انتخاب کنید.
سوالات متداول
شیر برقی پنوماتیکی چیست؟
شیر برقی که با نام سلونوئید ولو نیز شناخته میشود، وسیلهای است که جریان مایعات و گازها را در مدار پنوماتیک کنترل میکند.
شیر برقی پنوماتیکی چه مزایایی دارد؟
سرعت پاسخگویی بالا، تعمیر آسان، مصرف پایین برق و سادگی ساختار مزایای شیر برقی پنوماتیکی هستند.
نکات خرید شیر برقی پنوماتیکی چه مواردی هستند؟
در هنگام خرید شیر برقی پنوماتیکی بهتر است به این موارد توجه شود: درجه حفاظت بوبین، تعداد وضعیت، فشار کاری، حداکثر ولتاژ، تعداد چرخه و ضریب جریان.
نظرات کاربران